El Colegio Oficial de Psicología de la Comunidad Valenciana ha preparat una sèrie de xerrades-col·loqui i tallers pràctics dirigits a professionals que treballen en contacte directe amb gent jove (professionals de l’educació, serveis socials, associacions, entitats publiques i privades).
Després de la realització de les xerrades–col·loquis i tallers s’elaborarà una guia amb material d’aquestes activitats que servirà de dossier per al professorat dels centres educatius. La recollida de conclusions a través d’l’anàlisi de les accions que conformen les jornades i l’elaboració d’una memòria final obrirà nous camins de treball conjunt en benefici de la salut psicològica de les persones joves.
Les xerrades-col·loqui i tallers es duran a terme a la Sala de conferències de l’Edifici El Menador (Plaça Hort dels Corders, 4 – 12001 Castelló de la Plana). L’aforament està limitat pel que és necessari realitzar les corresponents inscripcions.
Data: 5 d’octubre de 2021.
Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l’Edifici Menador.
Títol: “Pandemia y resiliencia. ¿Estamos pasando un duelo?”
Contingut: En l’actual moment de pandèmia hem de reconéixer “els duels”, les pèrdues que hem patit i que podem estar patint per a poder donar una resposta resilient. Saber què és el dol, les seues etapes i perquè parlem de pèrdues en aquest moment de pandèmia ens pot aportar comprensió i autocompassió. Saber què és la resiliència i com augmentar-la, ens pot aportar regulació emocional i creixement personal. Autocompassió i regulació emocional com a mecanismes fonamentals en la jove.
Imparteix: Eva Ferrando Daufí. Psicòloga Sanitària. Màster en Psicologia Aplicada. Professora associada Universitat Jaume I.
Inscripció: punxant en el següent enllaç.
Data: 19 d’octubre de 2021.
Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l’Edifici Menador.
Títol: “Las emociones, las relaciones y … yo”
Contingut: Afectivitat, sesualidad i relacions entre iguals.
Imparteix: Zoraida Granados Palma. Psicòloga Sanitària. Màster en Sexologia, Orientació i Teràpia Sexual. Postgrau Online en Creixement Sexual i de Pareja del Institut Gomà. Mediadora Social en Educació Afectiu-Sexual. Delegada Llevant Psicòloga-Sexòloga en ANSSYD. Coordinadora Grup de Treball sobre Sexualitat en el COPCV Seu Castelló.
Inscripció: punxant en el següent enllaç.
Data: 26 d’octubre de 2021.
Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l’Edifici Menador.
Títol: “Adolescencia y adicción: pasado, presente y futuro”
Contingut: L’objectiu d’aquesta sessió és exposar la situació actual dins de les principals estratègies de prevenció i intervenció alhora que detallar la configuració dels principals programes de tractament en menors, així com el futur i evolució de les més rellevants línies d’investigació.
Imparteix: Dr. Abel Baquero Escribano, professor departament medicina i cirurgia CEU Cardenal Herrera, psicòleg especialista en Patologia Dual, psicòleg en Projecte Home-Fundació Amigó Castelló. Manté activitat docent universitària en diferents màsters i postgraus alhora que participa en diversos grups i projectes d’investigació així com referee en diferents publicacions d’impacte.
Inscripció: punxant en el següent enllaç.
Data: 2 de novembre de 2021.
Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l’Edifici Menador.
Títol: “Mapa sobre la realidad psicológica de los/as jóvenes en tiempo de covid”
Contingut: Quina és la realitat psicològica de la joventut en relació amb esport i salut?. Analitzarem les variables externes, els descriptors psicosocials i les psicològiques de els/as joves i quines opcions es presenten sobre aquest tema.
Imparteix: Isaac Benedito Andreu. Psicólogo. Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio. Coord. Psicología Primer Toque Club de Fútbol de Castellón.
Inscripció: punxant en el següent enllaç.
Data: 16 de novembre de 2021.
Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l’Edifici Menador.
Títol: “Estrategias de intervención en adicciones”
Contingut: La proposta es basa en la necessitat de formació en una realitat assistencial que evoluciona exponencialment: consum de cànnabis, abús de videojoc, esport, xarxes socials, joc online… addiccions. L’increment de casos, els problemes socials, familiars, etc. que comporten, generen la necessitat de conéixer i desenvolupar estratègies bàsiques de maneig.
Metodolgía: Detectada aquesta necessitat plantegem una formació específica, pràctica i actualitzada en la intervenció bàsica en diferent tipologia d’addiccions.
Aforament presencial: 20 persones.
Imparteixen:
- Dr. Abel Baquero Escribano, professor departament medicina i cirurgia CEU Cardenal Herrera, psicòleg especialista en Patologia Dual, psicòleg en Projecte Home-Fundació Amigó, Castelló. Manté activitat docent universitària en diferents màsters i postgraus alhora que participa en diversos grups i projectes d’investigació així com referee en diferents publicacions d’impacte.
- Isaac Benedito Andreu. Psicólogo. Máster en Psicología del Deporte y el Ejercicio. Coord. Psicología Primer Toque Club de Fútbol de Castellón.
Inscripció: punxant en el següent enllaç.
Data: 30 de novembre de 2021.
Horari i lloc: de 18.30 h. a 20.00 h. Sala de conferències de l’Edifici Menador.
Títol: “A qui i quina emoció has descobert en pandèmia?”
Contingut: Experiències relacionals, emocionals i de pèrdua durant la pandèmia. Com gestionar-les a nivell personal i com poder abordar-les professionalment amb joves.
Metodologia: Participa i activa.
Aforament: 20 persones.
Imparteixen:
- Eva Ferrando Daufí. Psicòloga Sanitària. Màster en Psicologia Aplicada. Professora associada Universitat Jaume I.
- Zoraida Granados Palma. Psicòloga Sanitària. Màster en Sexologia, Orientació i Teràpia Sexual. Postgrau Online en Creixement Sexual i de Pareja del Institut Gomà. Mediadora Social en Educació Afectiu-Sexual. Delegada Llevant Psicòloga-Sexòloga en ANSSYD. Coordinadora Grup de Treball sobre Sexualitat en el COPCV Seu Castelló.
Inscripció: punxant en el següent enllaç.
Totes les activitats es duran a terme d’acord amb la normativa vigent en matèria de mesures de prevenció davant de la Covid–19 i estaran subjectes a adaptacions o suspensions en què la situació per la Covid–19 ho requereixi.